Keresés
Gyártók

parketta ingyenes házhozszállítás

Virtuális padló stúdió


virtuális padló tervező

Partnereink
Mátraparkett parketta
Uzin parketta
Befag parketta
Kaindl parketta
Inuotic parketta


Krono swiss parketta

Dr. Schutz parketta
Bambusz parketták

A bambusz parketta tulajdonságait tekintve nagyon hasonlít a kemény fákra, gyártása során növelik ellenálló képességét, tartósságát, a rovarokkal és nedvességgel szembeni ellenálló képességét, míg a környezetbarát tulajdonsága megmarad. Keménysége majdnem azonos a tölgyfáéval, a fonott bambuszé pedig duplája annak.

Vissza az előző oldalra

Bambusz parketták - termékek

Összesen: 10
Találat / 1 - 10
Találat/Oldal
Összesen: 10
Találat / 1 - 10
Találat/Oldal

A bambusz parkettát az érett bambusz rudak vagy szárak csíkokba vágásával gyártják: a rudakat keresztben elvágják, majd csíkokba vágják a kívánt szélességtől függően. Ezután a bambusz csíkokat bórsavban vagy citruslében forralják, majd a bambuszt megszárítják és a felületét egyenletessé teszik. Amennyiben sötétebb színben kívánják előállítani a bambusz parkettát, akkor ellenőrzött nyomáson és hőmérsékleten gőzölik. A bambusz így barnásabb színűre változik. A megmunkált bambusz parkettákat lécek formájában árulják horizontális vagy vertikális irányú szálakkal.

Környezetbarát tulajdonságok:

A bambusz környezetbarát és gyorsan megújuló fűféle, ami a fához képes sokkal gyorsabban nő. A bambusz körülbelül 3-5 év alatt válik teljesen éretté, míg a keményfák 20-120 év alatt érik el az érettség állapotát. A bambuszt újraültetés nélkül lehet betakarítani, mivel a gyökere érintetlen marad. Természetes környezetében nem igényel öntözést, rovarirtást és trágyázást. Kevés kártevő szereti a bambuszt, így a növény nem igényli a rovarirtást.