Parketta kereső
Parketta gyártók
Virtuális padló stúdió

 

virtuális padló tervező

 

Partnereink
Mátraparkett parketta
Uzin parketta
Befag parketta
Kaindl parketta
Inuotic parketta


Krono swiss parketta

Dr. Schutz parketta




Betonszárítás

 Beton és épület szerkezet szárítás

BetonszárításEgyre gyakoribb probléma, hogy a parketta fektetést a beton magas nedvesség tartalma miatt nem lehet időben elkezdeni. Sajnos manapság már általános ténnyé vált, hogy új építésű házakban,vagy új aljzat betonnál a parketta beteknősödik, rossz esetben felpúposodik,elválik az aljzattól vagy az első fűtési szezon végére a teljes felület összeszárad,hézagos lesz. Rossz esetben elválik a ragasztás az aljzattól és a falak festés után összerepedeznek.

 


A problémára jelenleg háromféle megoldási lehetőséget ajánlhatunk:

  • Kivárjuk a száradási időt,ami a körülményektől függően akár 6-12 hónap is lehet.
  • Ma már szinte minden parkettázási segédanyagokat gyártó cég forgalmaz gyorsan és praktikusan felvihető felületkezelő anyagokat melyek valóban lezárják felfelé a víz útját az aljzatban. Azonban ez a fajta művelet is csak részben oldja meg az esetleges problémát: a nedvességet csak lezártuk, viszont az a falak mentén a dilatációs hézagnál távozik, mely penészedést okozhat a szegélyléceknél. Idővel a falak tövében a penészedés elterjedhet és a lakás vagy a ház levegője egészségtelenné válhat. Tehát ez sem biztos, hogy jó megoldás.
  • Eddigi tapasztalataink szerint az egyetlen biztos megoldás a szárítás. Műszeres méréssel meghatározható az aljzat nedvesség tartalma,a levegő páratartalma és a faburkolat nedvesség tartalma is. A mérési adatok eredményét követően megfelelő kapacitású szárítógépeket üzemelünk be, melyek a hőmérséklettől, a szerkezet víztartalmától, légköbméterétől, illetve a levegő páratartalmától függően napi 40 liter vizet gyűjthetnek össze jelentősen lerövidítve ezzel a száradási időt.

Készülék bérleti díja:

6.000Ft+Áfa/nap

Beton nedvesség mérés (Hitelesített CM készülékkel ) 10.000 Ft + Áfa alkalmanként.

Amennyiben a szárítógépet tőlünk bérli egyszeri beton nedvesség mérést ingyenesen ajánlunk Önnek. Kutas Károly és Fia

Q-Tas 2000 Kft

Telefonszám: 06-20-9105-451, 06-20-9390-353