Parketta kereső
Parketta gyártók
Virtuális padló stúdió

 

virtuális padló tervező

 

Partnereink
Mátraparkett parketta
Uzin parketta
Befag parketta
Kaindl parketta
Inuotic parketta


Krono swiss parketta

Dr. Schutz parketta




Mi az, és milyen egy lézergravírozott parketta?

Egyedi díszítésű, gravírozott parketták. Akár teljes felületen, akár csak díszítésként.
Egy lakásfelújítás közeledtével mindig agyalunk azon, hogy vajon milyen egyedi és különleges dolgokkal dobhatnánk fel a helyiségeket. Ma már szinte a képzeletünkre és kreativitásunkra van bízva a dolog, hiszen napjainkban fejlődő világunknak köszönhetően szinte bármi megvalósítható, igazából csak pénz kérdése az egész.
Úgy, ahogy mi felnőttek is igényeljük a különleges stílusú és egyedi lakberendezési darabokat az otthonunkban, úgy a gyermekeink is felhőtlenül tudnak örülni, ha szobájukat nem mindennapi különlegesség ékesíti.

Ilyen lehet például egy lézergravírozott parketta, ami viszonylag egész új megoldásnak számít a burkolólapok piacán. Hazánkban még kevésbé vagy talán azt is megkockáztathatjuk, hogy egyáltalán nem terjedt el ez a technológia, ami egyedülálló dizájnt nyújt akár a gyerekszobának is.

lézergravírozott parkettalézergravírozás folyamata


Ennek az új módszernek köszönhetően lehetőségünk van bármilyen figurát belegravíroztatni a parkettába. Gyermekünk kedvenc mesefiguráit, vagy óvodai jelét: igazából akármit. A nagyobbaknak is hatalmas örömet szerezhetünk vele, lehet akár szülinapi ajándék is. Elég csak kitalálnia, hogy milyen feliratot vagy szimbólumot szeretne padlójára, és mi szülők pedig meglephetjük vele. A kamaszok egyébként is nagyon kényesek a szobájukat érintő dolgokra, viszont ezzel a vagány gravírral egyből elbüszkélkednek majd társaiknak.

Nem szokványos módon történik a gravírozás, hanem lézerrel, ami gyorsabb, biztonságosabb, előre programozható és nagyon csekély az esélye egy esetleges hiba bekövetkezésének. Lehetőségünk van arra, hogy ott helyben olyan minta készüljön, amit abban a pillanatban álmodtunk meg.

Milyen felületre érdemes lézerrel gravíroztatni?

Szerencsére számos anyag gravírozható lézerrel, a fa parketta is tökéletes erre a célra. Kifejezetten hálás anyagnak számít, viszont a fa minősége, keménysége befolyásolja, hogy milyen lesz a minta színe és mélysége. Direktbe lehet kérni a mélyítést, viszont ez kicsit aprólékosabb munkafolyamat, így több időt is vesz igénybe.

Speciális anyagoknál-mint például a kő és a kerámia-is lehetséges a gravírozás, de ezt is nagyban meghatározza az anyag minősége, típusa és felülete. Ilyen esetekben érdemesebb egy próbagravírozást kérni, majd egy szakértő véleménye alapján meghozni döntésünket.