Otthonos megoldások építkezés vagy felújítás során

Facebook IPS parketta
Instagram IPS Király Parketta
IPS parketta email
IPS Parketta kapcsolat
Parketta kereső
Parketta gyártók
Virtuális padló stúdió

 

virtuális padló tervező

 

Partnereink
Mátraparkett parketta
Uzin parketta
Befag parketta
Kaindl parketta
Inuotic parketta


Krono swiss parketta

Dr. Schutz parketta




Otthonos megoldások építkezés vagy felújítás során

Építkezéskor és a lakásfelújítás alkalmával döntenünk kell arról, hogy milyen burkolattal fedjük be a padlónkat. Ezt a döntést nagyon meg kell fontolni, hiszen hosszú távra szól a tervezés, általában 15-20 évre is, tehát nem árt alaposan utánanézni a típusnak és mérlegelni. Először gondoljuk végig, hogy a hideg vagy a meleg burkolat lesz-e a legalkalmasabb.

Nem lesz könnyű kiválasztani a legjobbat, mivel rendkívül széles a választék. Nem sokan merik bevállalni, hogy a szobákon kívül esetleg a fürdőbe, konyhába is meleg burkolatot válasszanak, pedig sokkal kényelmesebb és melegebb érzetet ad, mint a hideg csempe. A laminált parketták egyik legnagyobb erőssége, hogy felettébb kopásállóak, vagy akár 100 százalékosan vízállóak és karcállóak, így bátran kerülhetnek olyan helyekre is, ahol jobban igénybe veszik őket. Felépítésüket tekintve vékonyak, így kiválóan alkalmasak a padlófűtéssel ellátott helyiségekhez is. Napjainkban ezeknek a parkettáknak szigorú követelményeknek kell megfelelniük, ezért szinte már semmivel se számítanak rosszabbnak a fából készült parkettákhoz képest.

Manapság már egyre többen teszik le voksukat a laminált padlók mellett, éppen ezért folyamatos fejlődésen mennek keresztül. Rendre bővítik a színskálát, a mintázatot úgy, hogy az aktuális trendeknek megfeleljenek, és passzoljanak a divathoz. Akár már kőmintás, csempe- vagy intarziamintás laminált padlót is választhatunk, ilyen például Quick-Step arte termékcsaládja, amit az ipskiraly.hu weboldalán is megtalálhatunk a laminált padlók kategóriái között. Rendkívül mutatós a mintázata, teljes mértékben extrém hatást kelt, amikor belépünk egy ilyen padlóval ellátott helyiségbe.
A minőségi parkettákról elmondható, hogy karc-, és ütésállóak, nem fog ki rajtuk az UV sugárzás sem. Nem utolsó szempont a könnyen tisztíthatóság, valamint, hogy antiallergének legyenek, hiszen sokkal praktikusabbak, főleg, ha asztmás beteg vagy allergiás is él a családban.

Teljesen mindegy, hogy milyen parkettát vásárol otthonába, lehet akár parafa, Quick-Step vízálló laminált padló, esetleg szalagparketta, garantált, hogy mindegyik kiváló hő- és hangszigetelőként fog teljesíteni.