Padló tisztítására alkalmas szerek, és eszközök!

Facebook IPS parketta
Instagram IPS Király Parketta
IPS parketta email
IPS Parketta kapcsolat
Parketta kereső
Parketta gyártók
Virtuális padló stúdió

 

virtuális padló tervező

 

Partnereink
Mátraparkett parketta
Uzin parketta
Befag parketta
Kaindl parketta
Inuotic parketta


Krono swiss parketta

Dr. Schutz parketta




Padló tisztítására alkalmas szerek, és eszközök!

A laminált padlók és parketták tisztítása során nagyon fontos, hogy azt mindig megfelelő anyagokkal és eszközökkel végezzük. Mi most bemutatunk egy ideális tisztítócsaládot.

Kaindl laminált padló tisztítószer

Ezeknél a típusú padlóknál a tisztítás viszonylag egyszerű, amit rendszeresen szükséges elvégezni. Ezzel járulhatunk hozzá ahhoz, hogy tartósak, fényesek legyenek, és megőrizzék szépségüket. A szennyeződéssel teli padlót kizárólag, enyhén nedves ruhával töröljük fel, felmosót se használjunk, hiszen könnyen eláztathatjuk a parketta felületét, ami semmilyen szempontból nem tesz jót neki. Célszerű a szakértők által ajánlott szereket alkalmazni, a kaindl laminált padlók esetében is.

Mielőtt bármilyen tisztításba belekezdenénk, óvatosan porszívózzuk fel a padló felületét, majd egy kissé nedves törlővel, vagy moppal menjünk át rajta. Ezek a padlólapok többnyire ellenállóak a külső hatásoknak, ezért nem érdemes lakkozni, és padlóviasszal kezelni. Csiszolni szigorúan tilos, hiszen megsértjük vele azt a réteget, ami a kopás ellen véd.

A kaindl laminált padlóhoz való tisztítószerrel, garantáltan tökéletes eredmények érhetőek el. Ahogy felkerül a szer a tisztítandó felületre, azonnal tapasztalni fogjuk antisztatikus hatásait, védő tulajdonságait, és rá fogunk jönni, hogy nem szükséges hatalmas erőfeszítésekbe bocsátkozni ahhoz, hogy ragyogó legyen a végeredmény. Magas koncentráció tartalma miatt jól össze kell keverünk vízzel, majd permetezhetjük is a padlóra. Hatékonyabb a folyamat, ha lapos felmosót alkalmazunk a művelethez.

1 literes kiszerelés 500 négyzetméter laminált parkettára elegendő. Gond nélkül eltávolítja a legmakacsabb szennyeződéseket is, mint például a zsíros lerakódásokat. Előnyei közé tartozik még, hogy foszfátmentes, és biológiailag a könnyen lebomlóak csoportjába sorolható.
Sokkal jobban megkönnyíthetjük az ápolással, takarítással kapcsolatos feladatainkat, ha ezt a szert használjuk parkettánknál, hiszen nem bonyolult. A termékleírásba foglaltakat próbáljuk meg követni, hogy soha ne legyen tele a padlónk felülete kosszal, és foltokkal. A tisztítószer hozzájárul ahhoz is, hogy a por se tapadjon meg könnyen a felületen.

A padló védelme érdekében ajánlott a bútorok alá filcet rakni, valamint a görgős berendezések alá is olyan eszközt tenni, ami megfelelő az ilyen típusú bútorokhoz: például polikarbonátot. Bejárati ajtónkhoz mindenképp kerüljön lábtörlő, mivel a nagyon apró ásványi anyagok is képesek komoly kárt tenni laminált padlónk felületén.

Bona spray mop tisztító szett

A tökéletes padlóápolás elengedhetetlen kellékének fogjuk gondolni, ahogy megtapasztaljuk könnyű használatát. Többé nem lesz szükségünk arra, hogy folyamatosan a fürdőszoba felé vegyük az irányt, mert megint vizet kell cserélnünk, hiszen vödör, és víz nélkül azonnal használhatjuk. Egyáltalán nem hagy maga után foltot, és szinte rögtön meg is szárad. Nem utolsó szempont az se, hogy sokkal hosszabb élettartamot biztosít a laminált padlóknak.

A szetthez tartozik egy Bona padlótisztító szer, Bona spray, forgatható fejű mop, és egy Bona tisztító pad. Egy Bona spray mop segítségével könnyedén felpermetezzük a szert a padlóra, majd ezt követően ugyanilyen egyszerűen áttöröljük a forgatható fejű moppal. Teljes mértékben méreganyagoktól mentes eszköz, így a környezetünkre sincs károsító hatással.

Bona spray mophoz kapható nagy kiszerelésű utántöltő is, amit már nem szükséges higítani, rögtön készen áll a használatra, és minden típusú padlófelületen alkalmazható, akár napi szinten.

Bona spray mop Bona spray mop