Parketta kereső
Parketta gyártók
Virtuális padló stúdió

 

virtuális padló tervező

 

Partnereink
Mátraparkett parketta
Uzin parketta
Befag parketta
Kaindl parketta
Inuotic parketta


Krono swiss parketta

Dr. Schutz parketta




Parkettát a gyerekszobába?

A szakértőnk, Plesa István Márton segít nekünk eldönteni,hogy melyik padló a legmegfelelőbb a babaszobába és hogy mire kell ügyelnünk a kiválasztásakor.

Milyen parkettát ajánlasz egy babaszobába? Miért?

Amikor a baba mászni kezd, előnyére válik, ha fából készült, természetes és minőségi padlóburkolaton teszi azt.

Mikor a baba mászni kezd, tudatára ébred, hogy olyan helyváltoztatási módszer képességéhez jut, melynek segítségével képes önállóan felfedezni szűkebb környezetét a babaszobát, majd később az egész lakást. A mászási póz fejlődése a térdek és kezek ügyes használatával párosuló egyensúlyérzék kifinomulásával kezdődik. A mászás kiváló testgyakorlás, a későbbi járás képességének elsajátításához szükséges izmok fejlődéséhez vezet, melyre nagy szüksége van a babának, de nem mindegy, milyen felületen, milyen burkolaton.

Az allergiás megbetegedések száma az elmúlt két évtizedben rohamosan emelkedett, s ezen belül sajnos egyre magasabb az allergiától szenvedő gyermekek száma. A probléma felderítésére komoly kutatások folynak, egyelőre részeredményekkel, melyeket figyelembe véve valószínűsíthető, hogy jelenleg a leghatékonyabb védekezés a megelőzés.

Környezetünk a legnagyobb igyekezettel tisztán tartva sem portalan, az atkák pedig előszeretettel szaporodnak porban, s ürülékükkel allergiát okozhatnak. Talán legjobb lenne száműzni lakásunkból minden porfogót, de tudjuk, sajnos ez lehetetlen, de minimalizálhatjuk a por forrását; a padlószőnyeggel borított, porral szennyezett s maradéktalanul nem tisztítható felületeket. A por és a porral együtt lebegő allergén részecskék padlófűtés esetén 40-60 cm magasságban koncentrálódnak. Ebben a légtérben játszanak legtöbbet gyermekeink, és fekvőhelyünk átlagos magasságából fakadóan ugyanitt töltjük éjszakáinkat is, folyamatos veszélynek kitéve magunkat.

A valódi fából készült padlóburkolatoknak, parkettáknak rendkívül jó a hő- és hangszigetelésük. Változatos, páratlanul gazdag mintázatukból és színvilágukból fakadó esztétikai értékük mellett óriási előnyük az egyéb burkolatokkal szemben, hogy az esetleges sérülések javíthatóak, és szükség szerint többször is teljes mértékben felújíthatóak az eredeti minőség eredményével. A padlók, parketták alkalmazása jó szívvel ajánlható az egész lakásba, különösen a gyermekszobába!

Ha a földszinten van a babaszoba és parkettát tervezünk bele, hogyan tudjuk azt megoldani, hogy mégse legyen a szoba hideg?

A parketta a lehető legmelegebb burkolat fajta, de ha még melegebb érzetet szeretnénk jó megoldás lehet a padlófűtés vagy esetleg szőnyeggel feldobhatjuk szobánkat.

Hogyan tudnak a szülők felkészülni arra, hogy ha mondjuk vizes lesz a padló a babaszobában, mert mondjuk a fürdetés ott zajlik?

A legjobb megoldás az Impregnáló használata, melynek segítségével a parketta illesztései is vízállóvá vállnak, így a víz nem tud a hordozóréteghez lejutni és nem dagad meg a parketta.

Lehet-e a parkettát padlófűtéssel alkalmazni?

A laminált padlók mindegyike alkalmas padlófűtésre és már a parketták legtöbb fajtájából kapható padlófűtésre alkalmas.

Mennyire csúszik a parketta? Hogyan védhetjük meg a gyermekünket attól, hogy ne essen el, ha elkezd járni?


A jó minőségű laminált padlók felülete erezett (apró pórusos) vagy olajozott hatású, így ezek egyáltalán nem csúsznak. A parkettákról általánosságban elmondható, hogy nem csúsznak, de ebből a szempontból legelőnyösebbek az olajozott felületkezelésűek .

Mennyire sérülékenyek és karcállóak a parketták? Mire kell figyelnünk akkor, amikor a gyermekünk a padlón játszik?

A laminált padlók kevésbé sérülékenyek mint a parketták, mert a felületén található melamin gyanta rendkívüli karc és kopásállóságot biztosít. A parketták keménysége a fa keménységétől és a lakk minőségétől függ, tehát minél keményebb a fa és minél jobb a lakk a parketta felületén annál tartósabb lesz a parkettánk. Nem kell attól tartani, hogy gyermekünk nagyobb kárt tesz a parkettában.

Plesa István Márton
I.P.S. Király Parketta Szaküzlet,
1144 Bp., Nagy Lajos király útja 112